زندگی در عصر ارتباطات با پیچیدگی و ویژگیهای خاص خودش که هر لحظه نیز افقهای تازهای برای آن گشوده میشود، اهمیت توجه به این حقوق و هماهنگی و آگاهی با قوانین بین المللی مربوط به آن، نه فقط به خاطر حقوق خود مؤلفان بلکه به خاطر سرنوشتی که آثار ادبی و هنری برای ملتها و تمدنها رقم میزنند، کارکرد فوق العادهای پیدا کرده است که غفلت از آن برای کشورها میتواند خسارتبار باشد. مسأله بازنگری در قوانین موجود و مسأله پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی، سالهاست که موضوع بحث مراجع حقوقی، مجلس و دیگر نهادهای مرتبط میباشد و تحقیق و پژوهش در این زمینه مطمئناً برای آنها مثمر ثمر خواهد بود چرا که مشکلات پنهان و نقایص پوشیده قوانین موجود و عواقب پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی از این طریق بیشتر آشکار شده و این مراجع با شناخت بیشتری میتوانند تصمیم گیری کنند. از طرف دیگر هنرمندان و مؤلفان نیز که از آگاهی چندانی از حقوق و اختیارات خود ندارند از این طریق میتوانن به حقوق خود و روشهای حفاظت از آنها بیشتر آشنا شوند.
اهداف:
- آشنایی مؤلفین، هنرمندان و عموم جامعه با حقوق مالکیت ادبی و هنری، حقوق همجوار و تحلیل انواع حقوق دارندگان آثار و طرق نقض آن.
- آشنایی با قوانین حمایتی موجود در ایران و طرق طرح دعوی.
- تحلیل کاستیها و خلاءهای حقوق ایران در مقایسه با کنوانسیونهای بین المللی حقوق مالکیت ادبی و هنری و چگونگی عضویت در تریپس.
- نحوه رفع خلاءها برای الحاق به سازمان تجارت جهانی.
شرایط پذیرش:
- این دوره آموزشی کوتاه مدت برای عموم جامعه برگزار میشود و شرط لازم برای گذراندن این دوره، داشتن حداقل مدرک دیپلم میباشد.
تواناییهای فراگیران در پایان دوره:
- شناخت و کاربرد حقوق صاحبان اثر، استثنائات، نقل و انتقال، طرح اقامه دعوی و شیوههای جبران خسارت.

نظر شما :