اتاق فکر تعاون استان قم برگزار شد

۱۲ مهر ۱۴۰۰ | ۱۴:۵۲ کد : ۲۰۲۲ اخبار دسته اول
تعداد بازدید:۲۱۱۸
نشست اتاق فکر تعاون استان قم، با حضور فعالان بخش های مختلف علمی، اجرایی، تعاونی و حاکمیتی در استان قم برگزار شد.
اتاق فکر تعاون استان قم برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، نشست اتاق فکر تعاون استان قم، با حضور فعالان بخش های مختلف علمی، اجرایی، تعاونی و حاکمیتی در استان قم برگزار شد. در این نشست که در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، مصطفی کاویانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، دکتر محمد حیدری و علی حسینی رئیس و معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان قم، مصطفی ملایی، عضو شورای شهر قم، سید حسن اخوان علوی رئیس پارک علم و فناوری استان قم و هیئت علمی پردیس فارابی، محمدتقی حاج ابراهیمی مدیر اتاق تعاون استان قم، محمد رضا مرادی عضو اتاق تعاون، داوود گایینی مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان قم، عیسی زند، رئیس اداره توسعه تعاونی ها، حسین بیدگلی مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یاسر شریفی و حسینی ابراهیمی فرد از دانشگاه علمی کاربردی استان قم، حضور داشتند.

مصطفی کاویانی در ابتدای این نشست گفت: شرایط خوبی در حوزه مدیریت در کشور ایجاد شده است که جوانان به عرصه کار و مدیریت کشور دعوت می شوند.

وی افزود: موقعیت بسیار خوبی برای اصلاح قوانین دست و پاگیر در حوزه کار و اشتغال ایجاد شده است و باید از آن استفاده کرد.

کاویانی یادآورشد: موارد و تغییرات در حوزه کسب و کار و تعاون در جلسات تخصصی بررسی کنیم. ثبت تعاونی باید یک روزه انجام شود. اگر در این حوزه مشکلی وجود دارد باید این مشکل حل شود.

در ادامه علی حسینی معاون جهاددانشگاهی قم در تشریح فعالیت های صورت گرفته و اهداف تشکیل این اتاق، گفت: یکی از مسئولیت های اتاق تعاون، پرداختن به طرح های پژوهشی در مراکز استان است.

وی افزود: دو نظریه برای برون رفت از اقتصاد کرونایی مطرح است. نخست، پیش فرض احیا و رشد توسعه پس از واکسن است و نظریه دوم این است که ممکن است اتفاق خاصی پس از واکسن هم پیش نیاید.

وی گفت: از ۳۰۰ پرسش نامه نظر سنجی میان ۱۰۰۰ تعاونی به همراه مصاحبه های صورت گرفته، پرسشنامه ای انجام شده است. ۶۳ درصد از شرکت کنندگان حدود ۱۰ سال در عرصه تعاونی فعالیت داشتند.

وی اظهارکرد: این پرسش گری در ۵ دسته بندی راهبردهای موثر، پیامدها، پدیده اصلی پژوهش، شرایط علٌی و شرایط مداخله این کار سامان گرفته است.

وی اظهارکرد: در این دسته، پیامدها، پدیده های اصلی، راهبردهای موثر و… به ترتیب بیشترین اولویت مسایل و چالش های شرکت های کوچک و متوسط بودند.

وی گفت: در فصل چهارم این طرح پیشنهادهای حاصله از پژوهش هم مطرح شده است. در بخشی نیز راهکارهای حمایتی قابل ارایه توسط دولت و مسئولین متولی حوزه تعاون، ارایه شده است.

دکتر اخوان علوی در ادامه این نشست گفت: فعالان جهاددانشگاهی گزارش خوبی از فرایند فعالیت های تعاونی در استان داشتند.

وی افزود: نگاه پژوهش محور به حوزه تعاون یک ضرورت است و قطعاً اگر مطالعه ای صورت نگیرد، فکر جدیدی نیز در این زمینه شکل نمی گیرد.

وی گفت: اگر قانون به خوبی شکل نگیرد در عمل و اجرا، رفتار خوبی نخواهیم داشت. اشاراتی نیز در خصوص ناهماهنگی ها و موازی کاری ها شده است. اینکه مساله تعاون در سازمان هایی که باید ورود خوبی داشته باشند یکسان عمل نمی کند مساله ای است که باید حل شود.

عضو هیئت علمی پردیس فارابی تهران بیان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم بر مساله تعاون تاکید داشته است. هرجایی که تعاونی بر اساس برٌ و تقوا باشد که قرآن کریم تاکید کرده است، قطعاً موفق می شویم.

وی گفت: گروه با تیم متفاوت است. گاهی اوقات یک تیمی شاید کوچکتر از گروه باشد ولی عملکرد آن بیشتر است. حس همکاری و ارزش های محوری در یک تیم بسیار پررنگ است. تقسیم منافع در تیم ها کاملاً با گروه متفاوت است.

وی اظهارکرد: اگر از تعاون و رفتار تعاون محور باز تعریف داشته باشیم و بر اساس اصول قرآنی این تعریف را بازتعریف کنیم قطعاً الگوی بهتری تولید می شود.

در پایان نیز دکتر بیدگلی گفت: می توانیم با فرم های ارزیابی مشکلات را احصا کنیم. شرکت های تعاونی بسیار زیاد هستند و در قالب طرحی که در حال انجام است قرار است آموزش هایی به مشمولین وظیفه دهیم که اولین قدمی که پس از خدمت سربازی برمی دارند به اشتغال برسند. می خواهیم افراد پس از خروج از سربازی به جامعه شغل داشته باشند. باید دراین حوزه به دنبال راهکاری باشیم که سربازان ما به غالب هایی چون تعاونی برسد که اشتغال پایدار داشته باشد و در اول زندگی دچار مشکل نشوند و دارای شغل شوند. باید روی این مساله تحقیق شود.

انتهای پیام


( ۱ )

نظر شما :