شهرسازی و نقش آن در کاهش اثرات سوانح و بلایا

۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۴ کد : ۱۶۶ دوره های جدید اخبار مرکز شماره یک
تعداد بازدید:۲۶۹۳
گسترش شهر و شهرنشینی و افزایش تدریجی تعداد شهرهای بزرگ در جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران، از یک طرف و رشد شهرها، تمرکز و تجمع جمعیت و افزایش بارگذاری های محیطی و اقتصادی بر بستر آن ها از طرف دیگر، ضمن توجه بیشتر به شهرها، منجر به پذیرش نقش ها و عملکرهای متعدد شده است. یکی از موضوعاتی که جایگاه شهرهای بزرگ جهان را با وجه به نقش و عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، موضوع حوادث طبیعی و زلزله است.
شهرسازی و نقش آن در کاهش اثرات سوانح و بلایا

ایران بر روی یکی از دو کمربند لرزه‌خیز جهان، موسوم به آلپا قرار دارد و بررسی آمارها نشان می‌دهد در سالهای اخیر به طور متوسط هر پنج سال یکبار زلزله ای مخرب و پر آسیب در نقطه ای از کشور رخ داده است. بروز این سوانح گرچه ریشه در وضعیت جغرافیایی کشور دارد، اما گستردگی ویرانی‌های ناشی از این حوادث در مقایسه با نمونه‌‌های مشابه در کشورهای دیگر، نشان‌دهنده‌ عدم توجه کافی و اصولی به برنامه ‌ریزی شهری، طراحی شهری، ساخت و سازهای مقاوم در برابر سوانح و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود است. وجود بافت‌های فرسوده فراوان در شهرها، نیاز شدیدی به تربیت مدیران متخصص در این زمینه دارد. ارائه دوره (کارگاه) حاضر، می‌تواند گامی مؤثر در جهت آموزش‌های ضروری به برنامه‌ریزان و طراحان شهری درخصوص نقش شهرسازی در کاهش اثرات سوانح و بلایا باشد.

 

هدف:
- ارتقای سطح علمی و مهارتی فراگیران برای مدیریت بر سوانح طبیعی در سکونت‌گاه‌های شهری و روستایی.

شرایط پذیرش:
- این دوره آموزشی کوتاه‌مدت برای دانش‌آموختگان رشته‌های برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای، طراحی شهری و جغرافیا، جامعه‌شناسی، مدیریت و اقتصاد برگزار می‌شود. شرط لازم برای گذراندن این دوره، داشتن مدرک کارشناسی در رشته‌های مرتبط است.

توانایی‌های فراگیران در پایان دوره:
- با اصول و مبانی شهرسازی و آسیب‌پذیری شهر و اثرات سوانح بر سکونت‌گاه‌ها آشنا می‌شوند.
- تمهیداتی به منظور کاهش اثرات سوانح بر سکونت گاه‌ها به کار بندند.
- شیوه صحیح شهرسازی به منظور کاهش اثرات سوانح را به کار بگیرند.
 

کلیدواژه‌ها: کارگروه ضمن خدمت دوره های مرکز آموزش های تخصصی هنر و علوم انسانی


( ۲ )

نظر شما :